Un prim-ministru din diaspora

0

Către domnul Dacian Ciolos Prim-Ministru al României

Vă felicităm pentru misiunea pe care ați primit-o din partea Președintelui României și pentru votul de încredere primit în Parlamentul României și vă dorim putere și înțelepciune ca să realizați tot ce v-ați propus.

Vă amintim că românii din diaspora au nevoie de o guvernare care să țină cont de problemele lor și de politici care să le facă viață mai ușoară sau chiar să le creeze oportunități de a se întoarce în țara.

In ultima vreme politicienii au demonstrat un dezinteres total pentru românii din diaspora comportându-se în multe cazuri ca și când nu am mai fi cetățeni ai României. FADERE a semnalat de fiecare data probelmele cu care se confruntă diaspora, ață cele cu caracter general ct și cele care țin de relația României cu statul în care locuiesc comunități mari de români. De fiecare dată cererile noastre s-au lovit de un zid de dezinteres pentru cei din afară țării. Toate acestea s-au întâmplat pe fondul în care românii din diaspora nu au uitat nici o clipă să își iubească țara și să trimită acasă de multe ori, toate economiile lor. în ultimii 10 ani s-au trimis doar prin transfer bancar peste 54 miliarde de euro în țara.

Tinând cont că sunteți unul dintre românii care ați muncit și locuit în străinătate, va cerem să aveți o comunicare mai bună cu comunitățile de români și să ne sprijiniți îmbunătățirea ralatiilor disporei cu Guvernul României.

Solicităm modificarea de urgență a Codului Fiscal și eliminarea prevederii conform căreia românii care au domiciliul în România și rezidență în străinătate ar trebui să plătească 800 lei pe an pentru asigurarea socială din țara.

„Este o răzbunare și o nedreptate a guvernului Ponta! Nu este normal ca românii din diaspora să plătească de două ori aceste asigurări. Toate țările europene au cetățeni care pleacă să lucreze în altă țara europeană, însă nici un alt stat nu își obligă pe cetățenii lui să plătească asigurarea socială în ambele locuri și în cel în care are domiciliu și în țara de unde provine” a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa).

Presa FADERE
19 Noiembri, 2015

Ziarul MIORIŢA USA este o publicație independentă de informație socio-politică și culturală. Este vocea comunităţilor româneşti din USA.