Ionut Breazu risca sa nu mai poata respira

0

Ionuţ Breazu, un copil plin de viaţă, de numai doi ani, a fost diagnosticat, în urmă puţin timp, cu neurofribromatoză, o boală crâncenă care i-a generat 5 tumori: la gât, limbă, esofag, nas şi creierul mic. Din cauza maladiei, băieţelul abia mai poate mânca şi respira, şi plânge din ce în ce mai mult noaptea.

Cinci tumori îi pot curma viaţa unui copil de doi ani

După mai multe analize şi investigaţii realizate la Clinica Acibadem din Turcia, în data de 21 octombrie 2015, domnul doctor Ertuğrul Eryilmaz a confirmat madalia gravă de care suferă Ionuţ, însă costurile celor cinci intervenţii chirurgicale depăşesc cu mult veniturile familiei: 125.000 de Euro, adică 25.000 de Euro pentru fiecare tumoare operată. Mai mult decât atât, specialistul turc a subliniat că operaţia trebuie să se realizeze în maxim o lună şi jumătate, altfel şansele ca Ionuţ să se recupereze scad considerabil. Tumorile se dezvoltă odată cu el şi există riscul major ca să-i blocheze căile respiratorii.

“Acest copil minunat, acest îngeraş ne-a umplut casa de bucurie. Foarte mare ne-a fost tristeţea când am aflat de afecţiunile grave de care suferea copilul nostru, însă nu am conceput niciodată să ne dăm bătuţi. Am sunat peste tot, am cerut o mână de ajutor şi oamenii au rezonat foarte mult la drama prin care trecem şi au decis să ne ajute. Primul şi cel mai important pas pe care trebuie să-l facem este operaţia de la gât, pentru extirparea tumorii gigantice, care-i va elibera căile respiratorii şi-l va ajuta să mănânce normal. Ne este foarte greu să ne gândim deja la următoarele operaţii deoarece, la ora actuală, respiră foarte greu, sacadat şi tremur de frică să nu i se întâmple ceva mai rău. Îi rog din suflet pe cei care citesc acest mesaj, să ne ajute să ne facem copilul bine şi le doresc multă sănătate lor şi famiilor lor”, declară Anamaria Breazu, mama lui Ionuţ.

În acest sens, Asociaţia “Salvează o inimă” continuă campania umanitară începută la sfârşitul lunii septembrie 2015, “Viaţa unui copil cu cinci tumori depinde de noi” şi îi invită pe oamenii cu suflet din România şi din străinătate să-l sprijine. Donaţiile pot fi făcute pe platforma de donaţii online a Asociaţiei “Salvează o inimă”, prin card sau prin Paypal – sau printr-un SMS de 2 Euro, la numărul 8832, cu textul “Ionut”. Până la ora actuală s-a strâns aproape jumătate din suma necesară pentru prima intervenţie chirurgicală, care-i va debloca sistemul respirator, grav afectat de tumoarea de la nivelul gâtului.

*Numărul de SMS 8832 este valabil în perioada 01 noiembrie – 30 noiembrie 2015. Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Telekom şi Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA. Număr este oferit gratuit cu sprijinul Asociaţiei “Salvează o inimă”.

Asociaţia “Salvează o inimă” a fost infiinţată pe data de 17 decembrie 2012, şi îşi doreşte să reunească sub acelaşi acoperiş un număr cât mai mare de profesionişti din diferite domenii, oameni bine pregatiţi şi motivaţi, oameni de bine, oameni simpli, cinstiţi şi oneşti, oameni care cu suflet şi dedicare pot ajuta în campaniile şi proiectele noastre şi astfel împreună să ne atingem scopul final de a lăsa copiilor noştri o moştenire valoroasă, mărturie a faptului că noi oamenii, comunitatea în ansamblul ei, suntem tot ce trebuie şi suficient pentru ca lucrurile să meargă într-o direcţie bună.

Persoană de contact:
Anamaria Breazu (mama lui Ionuţ) – 0764-39.23.48
Vlad Plăcintă, Preşedinte, Asociaţia Salvează o inimă - 0752-75.35.40

Transmite:
Dr. Tănase Tasențe, Director General, Plus Communication

Ziarul MIORIŢA USA este o publicație independentă de informație socio-politică și culturală. Este vocea comunităţilor româneşti din USA.