Romanii din Cipru au sustinut proiectul „Caii Romaniei” – Veronica Ivanov

0

Totul a început acum un an, atunci când actorul şi dresorul de cai Denis Ştefan a apărut ca pirat la Ferma Vedetelor din Cipru, episodul al II-lea. Mulţi dintre românii din insulă îl cunoşteau însă şi din filmele în care a jucat – „ÎN FAMILIE”, “PĂCALĂ SE ÎNTOARCE” şi “INIMĂ DE ŢIGAN”.

Deşi a studiat dreptul la Facultatea Româno-Americană şi după aceea s-a înscris la Secţia Actorie din cadrul Universităţii Hyperion, pasiunea lui a rămas dragostea nemărginită pentru cai. Pe mulţi căluţi i-a salvat Denis… iar cel mai recent este UMA, pe care a antrenat-o şi acum doreşte să meargă cu ea la Campionatul European de Dresaj Western.

Este un om deosebit şi mulţi români au fost prezenţi la evenimentul organizat de magazinul românesc din Nicosia „LA GRASU’ LA BĂCĂNIE”

„Susţinem Proiectul Caii României – UMA PROJECT”

De Rusalii, românii din insula Afroditei au venit să-l vadă pe Denis Ştefan, la ferma Elis din Klirou unde a susţinut un adevărat spectacol de dresaj natural. Cei prezenţi au aflat totodată şi poveştile căluţilor aflaţi la ferma din Klirou, poveşti care acum au happy-end.

Deşi Denis nu a avut decât o săptămână la dispozitie, proprietarii căluţilor au văzut o transformare fantastică a acestora. Cu multă răbdare şi dragoste Denis a aplicat proceduri de dresaj natural, lucrând cu Duke, Elin, Tango, Iris… aceştia reuşind să obţină performanţe la care nimeni nu ar fi visat într-un timp foarte scurt.

La eveniment cei prezenţi au văzut o parte dintr-un dresaj natural… şi după aceea frica multora de a se urca pe un cal a dispărut. Cei mai doritori de a călări au fost copiii, care au aşteptat în soarele arzător de vară câteva ore bune.

Ziua de 4 iunie 2017 va rămâne mult timp întipărită în mintea celor prezenţi, mai ales datorită pozelor şi autografelor pe care le-au primit de la Denis Ştefan.
Felicitări organizatorilor şi aşteptăm cât mai multe evenimente!

Veronica Ivanov

Cipru
6 iunie 2017

Ziarul MIORIŢA USA este o publicație independentă de informație socio-politică și culturală. Este vocea comunităţilor româneşti din USA.