România și Statele Unite pregătesc un an 2018 foarte ambițios în domeniul comerțului și investițiilor

0

Ambasadorul George Cristian Maior la întâlnirea reprezentanții companiilor americane: “România și Statele Unite pregătesc un an 2018 foarte ambițios în domeniul comerțului și investițiilor, care să reflecte consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic”

Ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, a participat, luni, 26 martie 2018, la o reuniune de lucru cu reprezentanții companiilor americane membre în Consiliul de Afaceri Americano-Român (AMRO). Discuția a evidențiat abordarea optimistă a companiilor americane față de evoluțiile economice din România și interesul acestora pentru dezvoltarea proiectelor de investiții existente, inițierea de noi parteneriate cu companiile romanești și perspectiva unor noi intrări pe piața de investiții și afaceri din România.

A reieșit, de asemenea, atenția pe care companiile americane o acordă dialogului strategic dintre România și Statele Unite și susținerea pentru consolidarea unei agende economice bilaterale care să scoată în evidență parteneriatul strâns dintre cele două țări și profilul de competitivitate al României în regiunea central și est-europeană.

Ambasadorul român a subliniat cadența fără precedent a dialogului guvernamental la nivel înalt pe teme economice, arătând că România și Statele Unite pregătesc un an 2018 foarte ambițios în domeniul comerțului și investițiilor, care să reflecte consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic. El a evocat auspiciile favorabile ale găzduirii, anul acesta, la București, a Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări, la care se așteaptă o prezență proeminentă din partea administrației americane și a mediului de investiții. Participarea politică și economică a Statelor Unite la dezvoltarea acestei inițiative, în parteneriat cu România și alături de instituțiile și comunitatea de afaceri europene, demonstrează continuitatea, consecvența și vigoarea angajamentului american în regiunea centrală și estică a Europei și contribuie la întărirea relațiilor economice transatlantice.

Reuniunea cu membrii AMRO face parte din programul Ambasadei României la Washington de susținere a dialogului economic româno-american pe componenta mediului de afaceri, complementar demersurilor la nivelul administrației și agențiilor economice americane. Programul va include anul acesta și o serie de deplasări ale ambasadorului român în unele dintre cele mai mari centre economice din Statele Unite, acesta având astfel posibilitatea de a discuta în mod direct proiecte de investiții cu companiile interesate să dezvolte parteneriate în România. Cu ocazia deplasărilor, organizate și în contextul aniversării Centenarului Marii Uniri, ambasadorul George Cristian Maior va vizita și principalele comunități românești.

Ambasada României în Statele Unite ale Americi

Ziarul MIORIŢA USA este o publicație independentă de informație socio-politică și culturală. Este vocea comunităţilor româneşti din USA.