Mesaj de condoleanțe transmis de către ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior

0

Mesaj de condoleanțe transmis de către ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior

 

 

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a susţinut o conferinţă la George Washington University, prilej cu care a transmis un mesaj de condoleanţe în contextul trecerii în nefiinţă a fostului Suveran al României, Majestatea sa Regele Mihai I.

 

“Am primit cu profund regret vestea morţii Majestăţii Sale Regelui Mihai I. Ultimul Suveran al României a fost o personalitate istorică nu numai pentru România, ci şi pentru relaţiile româno-americane. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, în calitate de şef de stat, a fost artizanul alăturării României Puterilor Aliate, salvând ţara de la distrugere. De asemenea, s-a opus instaurării comunismului în România după 1945, fiind nevoit să plece în exil. În conştiinţa lumii, Regele Mihai rămâne, aşa cum au confirmat mulţi istorici, Suveranul care a scurtat cel de-al Doilea Război Mondial cu cel puţin şase luni, salvând astfel numeroase vieţi.

Sincere condoleanţe Familiei Regale în aceste clipe de mare durere.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Ziarul MIORIŢA USA este o publicație independentă de informație socio-politică și culturală. Este vocea comunităţilor româneşti din USA.