Ambasadorul George Cristian Maior a participat la decernarea Premiilor Galei Alianţa

0

Ambasadorul George Cristian Maior a participat la decernarea Premiilor Galei Alianţa care i-a onorat pe fostul preşedinte al SUA, George W. Bush, generalul Frederick (Ben) Hodges şi istoricul Dennis Deletant

 

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, dl. George Cristian Maior a participat, pe data de 22 septembrie 2017, la cea de-a patra ediție a Premiilor Galei Alianța, organizată  la Institutul Păcii din Washington DC.

 

La eveniment au participat peste 200 de invitați, oficiali de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat al SUA, ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, foștii ambasadori americani în România, Jack Dyer Crouch II, Mark Gitenstein, Jim Rosapepe şi Michael Guest, oameni de afaceri români şi americani, profesori reputaţi, oameni de cultură, reprezentanți ai comunității româno-americane.

 

În cadrul evenimentului au fost premiate o serie de personalităţi, care au avut contribuţii remarcabile la dezvoltarea relaţiei bilaterale: George W. Bush, al 43-lea preşedinte al SUA, distins de organizatori pentru contribuţia la consolidarea parteneriatului româno-american, în perioada mandatului său România aderând cu drepturi depline la Alianţa Nord-Atlantică; Lt. Gen. Frederick (Ben) Hodges, premiat pentru rolul activ jucat în dezvoltarea componentei de securitate a relaţiei bilaterale dintre România şi SUA, o dimensiune esenţială a Parteneriatului Strategic, care are în vedere acordarea de sprijin reciproc pentru menţinerea stabilităţii şi securităţii; profesorul Dennis Deletant, recompensat pentru prestigioasa activitate desfăşurată în sensul dezvoltării studiilor despre limba şi cultura română în cadrul unor importante catedre universitare din Europa şi SUA.

 

Ambasadorul George Cristian Maior a transmis participanţilor mulţumiri pentru contribuţia activă la dezvoltarea relaţiilor dintre România şi SUA în contextul în care în acest an cele două ţări au reuşit o consolidare fără precedent a legăturilor la nivel strategic. De asemenea, ambasadorul României a adresat un apel la unitate comunităţii româneşti în perspectiva aniversării Centenarului Marii Uniri de la 1918, după modelul de acţiune al românilor americani care, în 1918, s-au unit într-o singură organizaţie şi au promovat la Casa Albă, în contacte directe cu preşedintele Woodrow Wilson, idealul autodeterminării şi unirea românilor într-o singură ţară.

 

George Cristian Maior a mai subliniat rolul determinat pe care l-a avut fostul preşedinte al SUA, George W. Bush pentru admiterea României în NATO şi racordarea definitivă a ţării la comunitatea transatlantică. De asemenea, ambasadorul României a mulţumit generalului Frederick (Ben) Hodges pentru legăturile foarte strânse dezvoltate cu Armata României şi sprijinul constant acordat ţării noastre, precum şi istoricului Dennis Deletant pentru contribuţia de lungă durată la promovarea României prin intermediul studiilor dedicate culturii şi istoriei ţării noastre.

 

În mesajul transmis participanţilor la eveniment, preşedintele George W. Bush a evocat cele două vizite în România, primirea caldă de care s-a bucurat din partea românilor precum şi sacrificiul trupelor româneşti în Afganistan şi Irak. De asemenea, fostul preşedinte american a mulţumit ambasadorilor George Maior, Mark Gitenstein şi membrilor Alianţa pentru acordarea acestui premiu şi pentru angajamentul dedicat legăturilor culturale, economice şi de securitate care unesc cele două ţări. Mesajul a fost transmis prin intermediul lui J. D. Crouch II,  preşedinte al  United Service Organizations, fost ambasador şi adjunct al consilierului pentru securitate naţională în timpul Administraţiei Bush.

 

Alianța este o organizație non profit ce reunește profesioniști din mai multe domenii, care păstrează legături cu România, oficiali sau simpli cetăţeni americani, precum şi membri ai comunității românești din Statele Unite.

 

 

Notă: Fotografiile atașate pot fi folosite fără restricții de copyright.

 

Ambasada României în Statele Unite ale Americii

Ziarul MIORIŢA USA este o publicație independentă de informație socio-politică și culturală. Este vocea comunităţilor româneşti din USA.