Protest al romanilor in fata Ambasadei Norvegiei de la Madrid

0

Câteva sute de români au manifestat sâmbătă în fața Ambasadei Norvegiei din Madrid, în semn de solidaritate cu familia Bodnariu. Familiei Bodnariu i-au fost luați cei patru copii în mod abuziv de către autoritățile Norvegiene sub pretextul că părinții sunt un pericol pentru copii pentru că i-ar fi îndoctrinat.

La manifestația din Madrid s-au transmis mesaje către autoritățile Norvegiene în care s-a arătat dezacordul manifestanților față de abuzurile pe care organizația pentru protecția copilului (Barnevernet) îl exercită asupra familiei Bodnariu prin confiscarea nejustificată a copiilor.

S-a transmis un mesaj și către autoritățile din România, către prim-ministrul Dacian Ciolos și către președintele Klaus Iohannis în care s-a cerut o intervenție fermă și imediată în cazul acestei familii.

FADERE Federația asociațiilor de români din Europa a propus ca pe data de 10 Ianuarie 2016 românii din toată diaspora să organizeze manifestații în fața Ambasadelor Norvegiei din toată lumea.

„Nu suntem europeni de mâna a două. Este momentul ca autoritățile din România să înceapă să ne reprezinte cu cinste și demnitate. Vom ieși în stradă oridecâte ori va fi nevoie, până când se va face dreptate și copiii vor fi înapoiați familiei Bodnariu” a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa).

Presa FADERE
27 Decembrie, 2015

Ziarul MIORIŢA USA este o publicație independentă de informație socio-politică și culturală. Este vocea comunităţilor româneşti din USA.