Autosesizare in cazul familiei Bodnariu

0

S-a discutat mult în ultima perioadă cazul familiei Bodnariu, căreia autorităţile norvegiene i-au luat cei 5 copii sub acuzaţia de creştinism radical şi îndoctrinarea minorilor. Statul român a fost, la rândul lui, acuzat că stă cu mâinile în sân şi nu face nimic pentru a veni în sprijinul acestei familii.

Ţin să vă spun însă că lucrurile nu stau deloc aşa!

Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, din Camera Deputatilor-Parlamentul României, al cărei vicepreşedinte sunt, s-a autosesizat în acest caz. Chiar la finele anului trecut, Comisia s-a întrunit în şedinţă extraordinară şi a hotărât efectuarea, în zilele urmatoare, a unei vizite de lucru în Regatul Norvegiei.

În calitate de vicepreşedinte al Comisiei şi conducător al acestei delegaţii, vă promit că vom face tot ce este omeneşte şi legal posibil pentru ca adevărul să iasă la iveală! Vom avea pe agenda vizitei de lucru întâlniri cu autorităţile competente, omologii noştri parlamentari şi Guvernul norvegian pentru a face demersurile necesare în vederea soluţionării acestui caz.

Povestea a fost întoarsă pe toate părţile şi au ieşit deja la suprafaţă o mulţime de ipoteze, printre care şi aceea că minorii ar fi recunoscut în faţa autorităţilor norvegiene faptul că au fost abuzaţi fizic de către părinţi. În acest moment există două adevăruri: cel al familiei îndurerate, care a rămas peste noapte fără cei 5 copii, şi cel al Autorităţii pentru Protecţia Copilului din Norvegia (Barnevernet), ce consideră că a acţionat înspre binele minorilor separându-i de familie.

În ciuda faptului că Parlamentul României, această importantă instituţie a democraţiei româneşti, a ajuns la o cotă foarte joasă de încredere, să ştiţi că există parlamentari cărora le pasă şi vă spun cu mândrie că mă număr printre ei. Acesta este motivul pentru care voi face, alături de colegii mei din Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, tot ce ţine de competenţa noastră pentru ca acest mister să fie în sfârşit desluşit, iar situaţia să se rezolve într-un fel sau altul.

Sunt alături de familia care trece în această perioadă prin clipe de coşmar, deoarece, părinte fiind la rândul meu, ştiu că nu e nimic mai de preţ pe lumea asta decât propriii copii şi că pierderea lor este cel mai dureros lucru posibil. Îmi doresc ca adevărul să triumfe şi vă promit că vom face totul pentru ca acest lucru să se întâmple!

Voi reveni în zilele următoare cu informaţii concrete cu privire la delegaţia pe care în scurt timp o voi conduce în Regatul Norvegiei.

Deputat Mircea Dolha, vicepreședinte
Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării

Ziarul MIORIŢA USA este o publicație independentă de informație socio-politică și culturală. Este vocea comunităţilor româneşti din USA.