Tableta de weekend (180): Surprize Surprize

0

Avertisment! Tableta poate crea un disconfort accentuat!

Şi ce surprize…! Una mai mare ca alta!

Ghiţă, patronul Mocirlei 1, dispare chiar de Ziua Ignatului!? Se dusese la SRI să hrănească cucuvelele mov şi s-a evaporat! În mare viteză, pe sub nasul supraveghetorilor ce aveau misiunea de a nu-l scăpa din ochi. Pentru a-l propti la DNA. Omul nu mai avea imunitate de 24 de ore. Ghiţă, care cânta dăunăzi cu patos „Treceţi batalioane române Carpaţii…”, a forţat, se pare, Marea Neagră! Probabil să testeze noul tunel făcut pe sub celebra strâmtoare ce ne-a pus pe butuci, la prima cursă, cea mai mare navă românească… „Independenţa”!

Asta a doua zi, după ce Dragnea lansase noul premier „bărbat şarmant, cu vastă experienţă, vechi membru de partid, bla, bla, bla!” Ei, aş! O superbă sabină, tehnocrată 100%, ofertă de nerefuzat, va conduce, se pare, pentru un semestru guvernul României! După aceea, el grande comandante, spălat de Parlament, va încăleca pe calul alb şi bice la Palatul Victoria! Deşi, dacă troica PSD-ALDE-UDMR se va lua de Justiţie& DNA, va fi mare deranj! Prin pieţele patriei!

Nominalizarea lui Se(r)vill a lăsat întreaga oaste pesedistă cu gura căscată! Ponta, însuşi, de etnie incertă, a aflat de la televizor! Ştiam că ultraşii PSD sunt habotnici creştini ortodocşi, dar nu m-a mirat nici reacţia misoginilor şi xenofobilor a(r)borigeni. Îi văd zilnic manifestându-se pe reţelele sociale. Nu sunt mulţi, dar sunt vocali sub masca anonimatului. Aşa cum a prezis lelea Safta, posturile ştiriste s-au inflamat. Şi dăi, şi dăi, şi dăi… cartuşe oarbe, fumigene, petarde, artificii…

Mă întreb, dacă boborul pesedist ar fi ştiut de această propunere, cum ar fi votat? Şi nu numai cel socialist. Asta pentru că se tot face caz de faptul că PSD a fost votat şi de inteligenţa oraşelor. De parcă la ţară ar trăi doar analfabeţi!?! Să fim serioşi!?!

Baronul-roşu a jucat o carte mare. A făcut o campanie inteligentă! Unicul asistat din politica românească, manechinul Tăriceanu, a primit cadou câteva zeci de mii de voturi pentru a sălta pragul electoral. Ceea ce s-a dovedit decisiv în alcătuirea alianţei. Altfel, era la mâna UDMR-ului.

UDMR-ul a ajuns să se prostitueze cum nu a făcut-o în ultimii 27 de ani, dând asigurări ca va susţine coaliţia în Parlament fără ca nimeni să i-o ceară! Poate-poate pică vreun ciolan!

Discursul electoral al lui Dragnea a fost de o manieră civilizată, cu uşoare accente naţionaliste „Mândri că suntem români!”, arătând cu degetul spre neromânul Dacian-Julien Cioloş (?!) sau spre preşedintele României ş.a. Pe scurt, a cucerit audienţa propriului electorat cu un program 70% liberal! PSD nu mai este un partid de stânga! Unii analişti afirmă că nu a fost vreodată! Lelea Safta îmi şopteşte că principalii consilieri electorali ar fi fost evrei. Ei, când intră poporul ales pe fir, succesul e garantat! La PNL, cine or fi fost consilierii? Or fi avut?!?

Victoria i-a ameţit pe câştigători! Cei 18% din cei 18,7 milioane de alegătorii au decis învingătorul. Aşa-i în Democraţie! Asta nu înseamnă că „aleşii” trebuie să umble imediat cu ameninţări. Secretul bine păzit, inclusiv faţă de C.C. al PSD, nu l-a tulburat pe prezident. Doar l-a surprins. Însă nu a înghiţit sintagma „ne vedem în altă parte”. Constat că Dragnea ar fi fost foarte bun de miliţian! De bun vătaf de judeţ îl ştiam!

Neamţul a respectat procedurile constituţionale şi, după consultări, a declarat concis că a treia zi de Crăciun va anunţa decizia sa. Oricum, se intra în ajunul marii sărbători a naşterii lui Iisus Hristos şi nu avea rost să-I streseze pe parlamentari. Între timp a vorbit la telefon cu noul premier asigurându-o de toată simpatia. Doar că trebuie îndeplinite nişte formalităţi/verificări. Dacă ar fi ştiut dinainte nominalizarea, aceste verificări ar fi fost deja efectuate. Aşa-i când unii umblă cu secrete!

O adevărată surpriză a fost reacţia mamei lui Sevill, care nu e deloc de acord cu viitoare postură a fiicei sale, apelând chiar şi la motive de ordin medical. Mamă, e mamă! Dar ce ne facem cu soţul? Sirian. Nimic de zis! Legiunea a V-a, adusă de Traian în Dacia, era alcătuită tot din aceeaşi etnie! Aşa că prin vinele noastre curge şi ceva sânge sirian, pe lângă melanjul balcanic gohungeaslav bulung pecumtătu. La mine, mai puţin atomi de hun şi ung. Scut: Carpaţii şi Ştefan cel Mare! În compensaţie, mi-am luat soţia ardeleancă.

De-ale lelii Safta!

Soţul nominalizatei ar avea ceva probleme! Teror! S-ar putea că însuşi Dragnea să vină spăşit cu o altă propunere în pli(s)c! Oricum, Santa Klaus ne-a asigurat un Crăciun creştin. La anul mai vedem! O ultimă surpriză! Moş Dacian-Julien Cioloş a adus României, de la U.E., 7,23 miliarde de euro + investiţii străine directe în valoare de 3,7 miliarde de euro. Ai notat, guralivule Ponta? Eşti capabil să-ţi ceri scuze?

Crăciunul cu bine! Sărbători fericite! La Mulţi Ani!

*

Toate bune!?!

Sergiu Găbureac

Bucureşti
Sâmbătă, 24 Decembrie 2016

Ziarul MIORIŢA USA este o publicație independentă de informație socio-politică și culturală. Este vocea comunităţilor româneşti din USA.