Concert aniversar la Arenele Romane din Bucuresti

0

Trupele Alternosfera, Alexandrina & Band și Gândul Mâței, de peste Prut, dar și  formațiile Domino din Sibiu și Subcarpați din București vor evolua în cadrul unui concert organizat cu prilejul aniversării a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara, pe 26 martie a.c., la Arenele Romane.

Alexandrina Hristov este o artistă care combină perfect muzica, pictura și poezia. A lansat primul album în aprilie 2009, o colecție de piese noi și vechi, iar cinci ani mai târziu, în 2014, lansează cel de-al doilea album, intitulat “Flori de spin”.

Alternosfera este o formaţie de rock alternativ, înfiinţată în decembrie 1998 la Chişinău. De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte în România şi Republica Moldova, lansând cinci albume şi un EP.

Gândul Mâței este o trupă de Rock alternativ din Chişinău, înfiinţată în 1996, ce combină rock-ul melodic, punk, hardcore, blues, post-punk, cu influenţe din folclorul autohton românesc, punând accent pe trompetă.

Catalogat încă de la debut drept unul dintre cel mai îndrăznețe proiecte muzicale din Sibiu, din ultima perioadă, trupa DOMINO și-a început parcursul artistic în luna ianuarie a anului 2013 la Viena, reprezentând România la Târgul Internațional de Turism. După acest prim concert, formația a urcat pe scena mai multor festivaluri din țară: Padina Fest, Peninsula, Festivalul Internațional de Film Transilvania, Huet.Urban, Colors of Cluj, Recylyng Rocks și altele.

Subcarpați din București este o trupa care a reușit cu succes să combine mai multe stiluri de muzică aparent incompatibile , dub, breaks, hip-hop rock și elemente tradiționale folclorice românești. A fost înființată în anul 2010 și a lansat până în prezent două volume Subcarpati si underground Folclor.

Concertul se adresează românilor de pe ambele maluri ale Prutului, în special tinerei generații, creând astfel o punte culturală între românii din Tară și cei din Republica Moldova și va avea loc și la Chișinău în data de 2 aprilie 2016 în Hala 2 Moldova Film.

Evenimentul este organizat în parteneriat de către Centrul pentru Dezvoltare și Integrare Prut, Institutul Cultural Român și Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, cu ocazia aniversării a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara (27 martie 1918).

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH) este organizat şi funcţionează ca instituţie publică de interes naţional, cu personalitate juridică proprie, în subordinea Ministerului Afacerilor Externe şi în coordonarea ministrului delegat pentru românii de pretutindeni.

16 martie 2016
Departamentul de Comunicare
Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni
Ministerul Afacerilor Externe

Telefon: 004 021 310 26 98
Fax: 004 021 310 15 36
Email comunicare@ieh.ro si office@ieh.ro
Website: http://www.ieh.ro

 

Ziarul MIORIŢA USA este o publicație independentă de informație socio-politică și culturală. Este vocea comunităţilor româneşti din USA.